NOVOSTI V SERVISU
08.06.2018

SERVIS ZA VOZILA VOLKSWAGEN, ŠKODA, IN AUDI

Katere so prednosti rednega servisiranja vozil znamk VW, Audi, Škoda pri Porsche Maribor? Za nasvet o servisiranju smo povprašali vodja servisa gospoda Boruta Pokeržnika.
Borut Pokeržnik, Servis VW, Audi, Škoda

SERVIS ZA VOZILA VOLKSWAGEN, ŠKODA, IN AUDI
Intervju: Borut Pokeržnik, vodja servisa pri Porsche Maribor

“Vsak mesec našim strokovnjakom pri Porsche Maribor zaupa več kot 2.150 servisnih strank!”

Kaj imata skupnega ustna higiena in servisni obisk/obisk na servisu?
Če bi vnaprej vedeli, da bo redno vzdrževanje odločilno vplivalo na dolgoročno brezhibnost vašega vozila – bi si vzeli čas? Vsak mesec se v naš servisni center pri Porsche Maribor vrača vedno več strank. Kateri so torej najodločilnejši dejavniki, ki vplivajo na izbiro servisa? Za odgovore smo povprašali našega strokovnjaka – vodjo servisa pri družbi Porsche Maribor, gospoda Boruta Pokeržnika.

Katere so prednosti servisiranja pri pooblaščenem serviserju?
Danes je bistveno, da lahko stranki ponudimo jamstvo za vse naše storitve. Treba je poudariti našo storitev Asistenco Porsche Slovenija Volkswagen. Ko ima stranka težave, se lahko obrne na nas – pokliče na brezplačno telefonsko številko in v najkrajšem možnem času je vozilo pregledano. Če se zgodi, da vozilo z lastno močjo ne more nadaljevati poti, se stranki ponudi vleka do najbližjega pooblaščenega servisa. Če avtomobila ni mogoče popraviti v treh urah, dobi stranka nadomestno vozilo, pri obsežnejših popravilih v tujini pa ima plačano bivanje v hotelu.

Med prednostmi, ki jih zagotavljamo vozilu, so tudi brezplačne akcije tovarne/tovarniške akcije, vanje pa je vozilo vključeno, če je redno vzdrževano na pooblaščenem servisu. Jamstvo mobilnosti se ohranja celotno življenjsko dobo vozila, če se servisni pregled opravi po priporočilu proizvajalca.

Kaj zagotavlja pooblaščeni servis, česar mojstri „pod kozolcem“ ne morejo?
Predvsem gre za izobražen kader, ki lahko prek računalniške povezave z matično tovarno odpravi še tako zahtevne napake. Poleg tega je tu že omenjeno jamstvo, ki pri nas velja za vse opravljene storitve, mojstri „izpod kozolcev“ pa lahko vse to samo ustno obljubijo. Če nastanejo nadaljnje okvare, verjetno vsak zase najbolje ve, kakšne izkušnje ima. Zagotovo ne gre spregledati niti že prej omenjene mobilne garancije, ki velja po vsej Evropi. Najbrž je težko pričakovati, da bo vaš mojster prišel in odpravil napako, ko boste, denimo, počitnikovali v tujini ...

Katerih ugodnosti so deležne stranke pri servisnih storitvah pri pooblačenem serviserju?
Bistvene ugodnosti so predvsem: vsaka stranka je naročena ob točno določeni uri, v naših prostorih vedno poskrbimo za prijetno počutje, ponujamo različne ugodne servisne pakete in seveda ji ponudimo nadomestno vozilo. Prav tako ponujamo kakovostno razlago popravil in stranki priporočamo, kaj bo v prihodnje treba odpraviti, seveda vse to opravimo, ko stranka naše predloge potrdi.

Pomen in prednosti originalnih nadomestnih delov?
Originalni nadomestni deli omogočajo brezhibno ujemanje z vsakim sklopom posebej. Zanimivo je, da so bili opravljeni tudi preizkusi varnosti z originalnimi in neoriginalnimi deli in originalni deli so se pri njih izkazali za precej učinkovitejše. Seveda to ne pomeni nujno, da so neoriginalni deli slabi ali slabši, a vendarle praksa dokazuje, da z originalnimi deli vozilo deluje bolj suvereno, konec koncev pa je le pri takšnem vozilu poskrbljeno tudi za varnost voznika, sopotnikov in drugih udeležencev v prometu. V naši spletni trgovini shop.porscheinterauto.net boste našli veliko pondbo originalnih izdelkov VW, Audi, SEAT, Škoda in Porsche.

Na voljo so zelo zanimive kolekcije:
> Volkswagen GTI kolekcija
> Audi Sport kolekcija
> Škoda Motorsport kolekcija
> SEAT kolekcija
> Porsche Martini kolekcija

Kako pogosto potekajo izobraževanja servisnega osebja?
Ker na trg pogosto prihajajo novi proizvodi, je šolanje bistvenega pomena. Zaradi številnih inovacij in zapletenih elementov, ki so vgrajeni v vozila koncerna Volkswagen, se naši serviserji nenehno izobražujejo. Le nenehno izobraževanje zagotavlja najvišjo kakovost, saj bi nas sicer povozil čas. Tako so vsi naši serviserji končali zahtevno izobraževanje, vsaj pet dni na leto pa namenimo dodatnemu izobraževanju, to pomeni, da lahko stranki ponudimo najvišjo raven kakovosti storitev.

Kako pomembno je redno vzdrževanje vozila?
Zelo pomembno! Pomembnost je najlaže ponazoriti s primerjavo z ustno higieno. Bolj ko se vozilo zanemarja, krajša bo njegova življenjska doba, s tem pa se bodo dražili servisni pregledi. Če vozilo redno vzdržujete in poskrbite za primerno raven zavornih tekočin, olja …, bo vaš avtomobil zagotovo brezhibno deloval do naslednjega servisnega pregleda.

Kako poteka naročanje na redni servisni pregled?
Vse poteka prek terminskega planerja, kjer se sprejmejo naročila osebno in po telefonu in nato vse skupaj računalniško obdelajo. Redne stranke navadno povedo samo ime in priimek ali pa registrsko označbo in že se naročilo odpremi. Naročanje se konča do 12.00 in takrat iz centralnega skladišča v Salzburgu odpremijo blago (nadomestne dele), potrebno za popravilo. Vsi deli so že na naših servisih, ko večina strank še trdno spi.

Katere akcije pripravljate v prihodnje?
Ogromno povezanih akcij poteka že pri samem nakupu vozila. Imamo denimo zimske akcije, menjavo pnevmatik, pregled klimatske naprave ipd. Za starejša vozila imamo pripravljene posebne akcije v sklopu Varčevalnih paketov Vedno Vredno, ki vključujejo popuste za storitve tudi do 40-odstotkov, odvisno seveda od starosti vozila.

Danes na slovenskem trgu najdemo različne servisne centre. Toda pozor, ni vsak servis tudi dober servis. Kateri so najodločilnejši dejavniki, ki vplivajo na izbiro servisa?
Na prvem mestu je zagotovo cena. Nemalo voznikov vozil znamke Volkswagen gleda predvsem na končno ceno storitev, ki jih ponujajo servisi. Žal pa se je pogosto izkazalo, da ugodna cena ne pomeni tudi kakovostnih storitev. Izbira servisa mora temeljiti na referencah. Na spletu najdemo nešteto ponudnikov servisnih storitev za vozila Volkswagen, ki zagotavljajo, da so najboljši, najcenejši itd. Dejstvo pa je, da storitve, ki jih priporočajo zadovoljne stranke, dajejo boljši občutek in zaupanje v kakovost.

Kot pravi star pregovor, dober glas seže v deveto vas. Dober kazalec je tudi dobro poslovanje servisa. Pri izredni tekmovalnosti na trgu obstanejo le res kakovostni. Samo taki lahko obdržijo stranke, pridobivajo nove in obstanejo na trgu. Navsezadnje pa je pomemben tudi osebni stik. Pri družbi Porsche Maribor stranka svojega servisnega svetovalca spozna že, ko prevzame novo vozilo. Osebni stik servisnega svetovalca in stranke ter poznavanje strankinih želja sta vodili našega poslovanja. Zbujati mora občutek strokovnosti in zaupanja.

  • Imate vprašanja v zvezi s servisiranjem vozil? Potrebujete ponudbo za servis znamk VW, Audi ali Škoda? Pošljite nam povpraševanje in z veseljem vam bomo pomagali. 
  • Ponudba za servis Volkswagen
  • Ponudba za servis Audi
  • Ponudba za servis Škoda