NOVOSTI PRI ZNAMKI AUDI
08.01.2019

Novi Audi e-tron. Začetek prodaje februar 2019!

Novi Audi e-tron (2019) ima močan in markanten. Glavni oblikovalski element v prikazu stranskega dela vozila je obkrožujoča ramenska linija. Od žarometov se preko stranskega dela vozila razprostira vse do zadnjih luči.
Audi etron 2019 cena

Audi e-tron naelektri tako v mirovanju kot tudi med vožnjo.  Pri Audi Porsche Verovškova, Audi Koper in Audi Porsche Ptujska cesta v prodaji od februarja 2019 dalje!

Audi e-tron naelektri tako v mirovanju kot tudi med vožnjo. Ekspresivni pragovi, loputa
polnilne vtičnice in svetlosiv enodelni okvir mreže hladilnika jasno naznanjajo, da ima vozilo visokonapetostni pogon, ki je ključ do svojevrstnega užitka v vožnjo. Dva elektromotorja zagotavljata veliko moč, obenem pa skrbita, da je bilanca CO2 lokalno nevtralna in da je električni SUV med vožnjo domala neslišen.

Ključ do odlične vlečne sile in enkratne dinamike je tudi nova generacija pogona quattro: električni štirikolesni pogon. Ta z neprestanim in variabilnim uravnavanjem skrbi za idealno porazdeljevanje pogonskega navora med sprednjo in zadnjo premo, pri čemer do potrebnih prilagoditev prihaja v delčku sekunde.

          Porsche Ptujska cesta, Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

  • g. Denis Rojs: tel.: 02 450 26 61
  • g. Peter Sernc: tel.: 02 450 26 62
  • g. Boštjan Tuš: tel.: 02 450 26 65

         Porsche Koper, Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

  • ga. Katja Valantič: tel.: 05 611 65 01
  • g. Igor Jurada: tel.: 05 611 65 02

Športni značaj Audi e-tron in enkratna prečna dinamika sta med drugim rezultat nizko in centralno nameščenega baterijskega sistema. Slednji zagotavlja doseg, ki zadošča tudi za dolge relacije. Pri bistveno več kot 90 odstotkih vseh zaviranj se v Audiju e-tron prek elektromotorjev vrši rekuperacija. V kombinaciji z elektrohidravlično integriranim sistemom za uravnavanje zaviranja lahko tako električni SUV programirano izkorišča svoj celotni rekuperacijski potencial. Pri tem je Audi prvi proizvajalec na svetu, ki je tovrstni sistem vgradil v električno gnani serijski avtomobil. Tudi izpopolnjena aerodinamika močno prispeva k učinkovitosti. Posebnost zasnove sta opcijski virtualni zunanji ogledali – svetovna inovacija v proizvodnji serijskih avtomobilov, ki zmanjšuje zračni upor in obenem digitalizacijo v avtomobilu dviguje na povsem nov nivo.

Prostornost in udobje modela Audi e-tron sta enaka kot pri tipičnih Audijevih modelih višjega razreda. Skupaj s kakovostnimi materiali in dovršeno izdelavo poskrbita, da električna mobilnost postane doživetje na najvišji ravni. K temu nedvomno prispeva tudi celovita in zanesljiva ponudba inteligentnih polnilnih možnosti, ki omogočajo preprosto polnjenje tako doma kot tudi na poti. 

Audi e-tron je sinonim za odlično povezljivost.
Med drugim je zanj na voljo navigacijski sistem s funkcijo za načrtovanje poti, ki je specifična za e-tron in poišče primerno pot, vključno s potrebnimi polnilnimi točkami. Na polnilnih stebričkih je možen avtomatiziran obračun polnjenja, na voljo pa je tudi daljinsko upravljanje prek pametnega telefona. Že serijsko je Audi e-tron opremljen z MMI navigacijo plus – najbolj izpopolnjeno medijsko centralo, ki vključuje dostopno točko za WLAN in podporo za standard LTE Advanced. Poleg tega vozniku pomagajo številni asistenčni sistemi. Na primer serijska asistenca za učinkovitost, ki k zmanjšanju porabe goriva pripomore s prediktivnimi napotki ter z avtomatsko rekuperacijo pri varčnem načinu vožnje. Če se kupec odloči za prilagodljivo vozno asistenco, lahko sistem poleg tega preudarno zavira in pospešuje. 

Nadaljnje informacije o Audiju e-tron lahko najdete na naslovu www.e-tron.audi.